Santorini II.

A következő napon a Pounta téri ugyanilyen nevű taverna virágokkal teli, gyönyörű kertjében elköltött friss, fantasztikus reggeli után vásároltunk még egy-két Folegandros-könyvet, miközben nagy barátságot kötöttünk Nikosszal, a boltossal, majd visszahajóztunk Santorinire, ahol ezúttal Kamariban, a Villa Ostriában szálltunk meg (http://www.santorini.com/hotels/hotel-ostria/).

Kisétáltunk a hosszú, széles, fekete kavicsos tengerpartra, bóklásztunk a sétányon, ettünk egy jót a Nichteriben, és kinéztünk másnapra egy buszos szigettúrát, ami pont olyan helyekre ment, ahol még nem voltunk, ill. este Oiában végződött, ahová még vissza szerettünk volna menni Ammoudi kikötője miatt, ahol még nem voltunk, meg a naplemente miatt, hogy azért csak nézzük már meg a "hivatalos" helyről is. :)

Másnap hajnalban keltünk, hogy a napfelkeltét is láthassuk.

Azt ugyan nem nagyon sikerült, mert olyan felhős volt az ég, hogy a nap alig jelent meg a horizonton, máris eltűnt a felhők mögött,

de a hajnali fények bőven kárpótoltak minket.

Az utolsó napra már nagyon elkényelmesedtünk (elfáradtunk ?:)), és leszavaztuk azt is, hogy gyalog menjünk fel Ancient Thérába. :) Úgyhogy oda is minibusszal vitettük fel magunkat. :) Fentről nagyon szép a kilátás Kamarira, a reptérre, és a másik oldalra, Perissa felé is:

Persze megnéztünk a romokat is:

S barátkoztunk a Profitis Iliasszal, ahová mindjárt menni fogunk!

Lent átszálltunk egy nagyobb buszba, amely felvitt a sziget legmagasabb hegyére. Lefelé jövet sikerült elkapni ezt a kis kecskenyájat Santorinis háttérrel. Nem rossz. :)

Utána Pyrgosba mentünk, pipacsmezők és szőlőültetvények között. :)

Még mindig szép fentről a kilátás, de olyan képet már tettem fel két éve, ismételni meg nem szeretnék.... :)

Ennek a háznak az udvara viszont még nem volt:

Ezúttal lementünk a Red beachre is, amit akkor csak egy pillantásra méltattunk.

Persze fürdeni most sem fürödtünk. (Elég hűs volt azért még a víz - bár páran azért már fürödtek minden strandon, itt is, Kamariban is - kb. olyan 5-6 ember az egész parton.)

S voltunk borkóstolon is a Santo Wines-nál.

Nem csak a bor a finom, hanem a kilátás is gyönyörű!

Oiában rögtön Ammoudiba mentünk, ahol ezúttal a Dimitris tavernában ettünk halat idilli környezetben. :)

A naplemente ugyanúgy, mint a napfelkelte, elmaradt a nagy felhőtakaró miatt, de Oia így is szép volt, mint ahogy az egész út! :)