2. nap: Chios I. (Vokaria, Vroulidhia beach)


Landolás Chioson a reggeli órákban - alant a sziget délnyugati csücske:

A reptéren már vártak a kölcsönzött autóval, és hamarosan útnak indulhattunk a déli Vokaria felé, ahol a szálláshelyünk volt (az autókölcsönzésről és a szállásról bővebben szintén az található utolsó, Adatok, információk oldalon írok.

Lent a tengerbe benyúló, kis kikötő Vokaria:

Vokaria Chios délkeleti részén fekszik, így remekül látszik innét, ahogy a török partok felett felkel a nap (az itt következő néhány kép már másnap hajnalban készült).

A minitelepülésnek nincs lakossága, ez valójában a Nenita nevű falunak a tengerpartja, és a szálláshelyen kívül nem található itt semmi egyéb, csak egy kis halászkikötő…

… egy kávézó/bár…

… egy taverna…

… és egy strand.

A szállás elfoglalása után az első út a tavernába vezet:

Az ebéd saláta…

… kardhal…

… és polip. A képen szereplő Mast nevű szénsavas ital pedig helyi specialitás: a szigeten termő masztixcserje gyantájából készítik - sok más termékhez hasonlóan (de erről még később több szót ejtek). Az íze nem valami finom, ha belegondolunk, hogy fogkrémet meg rágógumit is készítenek belőle, akkor kb. lehet egy sejtésünk az ízvilágról.

Egy kis délutáni ejtőzés után következzék végre az első strandolás: a sziget déli csücskében lévő Vroulidhia strand az egyik legígéretesebb jelölt. A parkolóból a strandra levezető út eleje:

Később pedig már felbukkan az útról a Vroulidhia beach - a sziget talán egyik legszebb strandja: